Von Bremzen, Anya, 1963-

Kukuřice, komunismus a kaviár / Anya von Bremzen ; z anglického originálu Mastering the art of Soviet cooking ... přeložila Dana Chodilová - 427 stran ; 21 cm

Na přebalu a na rubu titulního listu pod názvem uvedeno: vzpomínky na život, jídlo a nenaplněné touhy

Autobiografický román americké autorky, v němž vzpomíná skrze tradiční recepty především na léta svého dětství v Sovětském svazu. Jídlo a hodování bylo pro rodinu Anyi von Bremzen vždy středobodem zájmu a jejich společenského života. Během společného vaření s maminkou, babičkou a sousedy si vyslechla ty nejzajímavější příběhy a do paměti se jí vryly okamžiky, které následně ovlivnily její vnímání Sovětského svazu i celého světa. Než v 70. letech 20. století uprchly s matkou do Ameriky, tak se od členů své rodiny dozvěděla o válečných potravinových lístcích, násilné kolektivizaci nebo o typických receptech z let vlády Chruščova. Recepty, které se naučila ve sdílené kuchyni kolektivního moskevského bytu si odvezla sebou a jsou pro ni věčnou připomínkou minulosti její rodiny.

9788075973399 Kč 369,00


20. století


Sovětský svaz
Soviet Union


americké romány
autobiografické romány
autobiografické vzpomínky
kuchařské recepty
American fiction
autobiographical novels
autobiographical reminiscences
cookbooks

821.111(73)-31 (0:82-312.6) (0:82-94) (083.12) (47+57)