Základní MARC ISBD

Pes, který jedl lanýže : příběhy a recepty z Umbrie / Suzanne Carreiro ; přeložila Alena Heroutová

Od: Carreiro, Suzanne [Autor]Typ materiálu: TextTextJazyk: čeština Original language: angličtina Vydavatel: Praha : Argo, 2018Vydání: Vydání prvníPopis: 397 stranTyp obsahu: text Typ média: bez média Typ nosiče: svazekISBN: 9788025724927 :Předmětová hesla: příběhy vaření recepty ItálieRozsah a obsah: Víte, co jsou "nahaté" ravioly, jak se dělá "svaté víno" a jak chutná scottadito neboli "spálený prst"? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny "duši"? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreiro toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala. Pomáhala jim sklízet šafrán, lisovat víno, vyrábět prosciutto, vypravila se na divoký chřest, na lov lanýžů, slavila v Umbrii Vánoce i další svátky - a sepsala pro vás všechno, co se naučila, včetně mnoha užitečných italských slovíček a hlavně desítek podrobně popsaných receptů
Štítky z této knihovny: V této knihovně nejsou k tomuto titulu přiřazené žádné štítky.
Hodnocení
    Průměrné hodnocení: 0.0 (0 hlasů)
Exempláře
Typ jednotky Aktuální umístění Sbírka Signatura Stav Půjčeno do Čárový kód
Knihy Knihy Doplňovací fond
beletrie pro dospělé D (Prohlédnout regál(Otevře se níže)) Dostupné 315200316474

Přeloženo z angličtiny

Víte, co jsou "nahaté" ravioly, jak se dělá "svaté víno" a jak chutná scottadito neboli "spálený prst"? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny "duši"? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreiro toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala. Pomáhala jim sklízet šafrán, lisovat víno, vyrábět prosciutto, vypravila se na divoký chřest, na lov lanýžů, slavila v Umbrii Vánoce i další svátky - a sepsala pro vás všechno, co se naučila, včetně mnoha užitečných italských slovíček a hlavně desítek podrobně popsaných receptů

Zatím nikdo nekomentoval.

pro zveřejnění komentáře.

Používáme knihovní systém Koha